Ascultă Online Radio Cernăuți

15 sept. 2011

Sfinţirea Bisericii noi cu hramul Înălţarea Sfintei Cruci din satul Sinăuţii-de-Jos, raionul Hliboca, reg.Cernauti, Ucraina.


CU DUMNEZEU ÎN GÂND ŞI-N SUFLET
A trecut un deceniu şi ceva de când gospodarii din satul Sinăuţii-de-Sus, cu Dumnezeu în gând şi-n suflet, au decis să pună mână de la mână şi să construiască şi ei o biserică nouă, de cărămidă, mai încăpătoare decât cea veche, medievală, de lemn, monument de arhitectură străveche moldovenească.
Aşa precum au făcut vecinii lor din satele Sinăuţii-de-Jos, Puieni-regat, Mihoreni si din alte sate învecinate.
Şi iată, că după multă trudă şi alergătură, în ziua de 14 septembrie a.c., gospodarii din Sinăuţii-de-Sus au ajuns să-şi vadă visul împlinit. La sfinţirea noului lor locaş a participat mulţime de popor şi un sobor din 7 preoţi, în frunte cu părintele protopop al raionului Hliboca Ioan Gorda.
După serviciul divin, ce s-a desfăşurat în vechiul lăcaş, lucrările la noua biserică încă n-au fost duse la bun sfârşit, urmează să fie efectuată pictarea bisericii, în faţa celor prezenţi au luat cuvântul preacuviosul părinte Ioan Gorda, protopopul raionului Hliboca, domnii Mihai Bojescu, adjunct al şefului Administraţiei Raionale de Stat, Petru Timofti, adjunct al Preşedintelui Consiliului raional Hliboca, scriitorul Vasile Tărâţeanu şi alţii oaspeţi de onoare.
Multe cuvinte de mulţumire au fost rostite în acea zi la adresa conducerii raionului Hliboca, care a acordat un ajutor considerabil sinăuţenilor la construirea noii biserici.
Merită toată lauda şi preoţii care au pornit lucrările, dar şi actualul părinte-paroh Oleg, şi bunul gospodar Nicolae Şova, care au pus umărul din gros la urgentarea lucrărilor şi alţi gospodari din Sinăuţi de Sus, ce au trudit cu multă râvnă şi dăruire, jertfind din plin din multul sau puţinul de care dispun pentru înălţarea noului locaş.
Fie ca binecuvântarea Celui de Sus să pogoare peste noul locaş de închinăciune în care să sălăşluiască peste veacuri credinţa preacurată în Sfanta Treime, limba română şi adevărata iubire frăţească între oameni.
ÎN FOTOGRAFII: aspecte de la sfinţirea Bisericii noi cu hramul Înălţarea Sfintei Cruci din satul Sinăuţii-de-Jos, raionul Hliboca, reg.Cernauti, Ucraina.
Text şi fotografii de Nicolae HAUCA
https://picasaweb.google.com/photoclub.pozitiv/SfintireaBisericiiNoiCuHramulInaltareaSfinteiCruciDinSatulSinautiiDeJosRaionulH?authuser=0&feat=directlink

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu