Ascultă Online Radio Cernăuți

12 oct. 2011

Bucovina literara la 70 de ani.



Zeci de scriitori şi artişti din Suceava dar şi din ţară au participat astăzi la aniversarea a 70 de ani pe care revista “Bucovina Literară” i-a împlinit.

Potrivit conducerii bibliotecii „IG Sbiera”, locul unde are loc sărbătorirea, evenimentul face parte din ce de-a VIII-a ediţii a Salonului Literaturii Române din Bucovina.

Publicaţia „Bucovina literară“ a apărut la sfârşitul anului 1941, la început ca supliment literar al ziarului cernăuţean „Bucovina“, ajungând în scurt timp o revistă de sine stătătoare, cu o largă circulaţie, tipărită cu sprijinul Societăţii Scriitorilor Bucovineni. Sărbătorirea celor 70 de ani de Bucovina Literara a reunit oameni de cultură, din Suceava dar şi din ţară.

Au fost prezenţi academician Dimitrie Vatamaniuc, Radu Aldulescu, Liviu Antonesei sau Liviu Papuc. “Cu această ocazie lansăm şi cartea Interviurile “Bucovinei Literare” 1990 – 2010, antologie realizată de Constantin Arcu şi Sabina Fînaru”, ne-a spus Gabriel Cărăbuş, directorul Bibliotecii IG Sbiera din Suceava.

Tot în cadrul manifestării a avut loc şi un moment muzical semnat de elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu“ Suceava, dar şi lansări de carte.

SURSA: http://www.adevarul.ro/locale/suceava/70_de_ani_de_-Bucovina_Literara_0_571143332.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu