Ascultă Online Radio Cernăuți

24 dec. 2011

Festivalul „Florile Dalbe” – 2011.


SURSA:Sfincs18
Cernăuți. 24.11.2011. Astăzi în sala Palatului Academic al Universităţii Bucovinene de Medicină (str. F. Schiller, 11), a fost organizată Tradiţionala Sărbătoare a obiceiurilor de iarnă „Florile Dalbe” de către Societatea pt. cultură româna „Mihai Eminescu” din Nordul Bucovinei.



Formaţii artistice şi solişti aparte s-au prezentat în faţa publicului cu diverse numere propuse în prealabil pt. program. Organizatorii au rămas surprinşi de numărul mare al participanţilor doritori, dar nu au refuzat pe nimeni să evolueze pe scena sălii de spectacole.
Pe parcursul a trei ore spectatorii de la parter şi de la toate balcoanele arhipline au întrerupt cu aplauze evoluarea tinerilor artiști de diferite vârste de pe scenă, care le-au dăruit momente de mare satisfacție şi care au fost răsplătiţi cu cadouri din parte lui Moș Crăciun (Gheorghe Ungureanu) şi Crăciuniţei (Daniela Bâcu), ultimii fiind şi autorii scenariului manifestării.
În final Nicolae Șapcă, vicepreședintele Societăţii pt. cultură româna „Mihai Eminescu” din Cernăuți, a adresat sincere mulțumiri celor prezenți - oameni simpli, profesori, diplomați, scriitori, pedagogi, care au avut plăcerea să fie alături de organizatori la sărbătoare.
„Sărbătoare, care pentru a șaptesprezecea oara ne-a adunat sub sigla Festivalului Florile Dalbe - unul dintre cele mai frumoase festivaluri, care se organizează la Cernăuți pe parcursul anului.
Festivalul de astăzi a fost încă o dovadă în plus cât de bogat poate fi sufletul românului şi una dintre cele mai mari bucurii ale noastre este faptul , că am ştiut să ne păstrăm peste secole tradițiile şi obiceiurile , a continuat Nicolae Şapcă.

Evident la fiecare obicei se adaugă ceva nou , însă în esența ele rămân acea zestre, pe care am moștenit-o de la străbuni».
Nicolae Hauca. Fotografii de autor.
Descarcă toate fotografiile de aici: https://picasaweb.google.com/5341374821/FESTIVALULFLORILEDALBE2011?authuser=0&feat=directlink

CORUL DRAGOŞ VODĂ



«ALUNELUL» DIN HORBOVA.

ALEXANDRU TĂRÂŢEANU


«СAII» DIN MOGOŞEŞTI.


DIANA FRUNZĂ din IGEŞTI, r-nul STOROJINEŢ.

ANSAMBLUL VOCAL FOLCLORIC «PERLA»



VICTORIA COSTINEAN, lucrător emerit al culturii din Ucraina, împreună cu fiul Bogdan.

FRAŢII ADRIAN şi IGOR COSTEA

ANA MARIA CALANCEA

ANSAMBLUL «IZVORASUL», CALUŢUL ŞI TEATRUL POPULAR «IRODUL» DE LA BOIAN. Vezi aici detalii despre piesă si Boian in genere: http://www.mareleboian.com/ob_i_irod.html



IGOR COSTEA

VEZI AICI: Imagini din arhivă - Festivalul "Florile Dalbe"-2010: http://euromedia-ucraina.blogspot.com/2010/12/festivalul-florile-dalbe-2010.html

Un comentariu:

  1. Вітаю автора!
    Жалію що я не пішов Драгош мене кликав!

    RăspundețiȘtergere