Ascultă Online Radio Cernăuți

3 mai 2012

Festivalul Istoric International «Hotinul medieval»

În perioada 29 aprilie - 02 mai 2012 pe malul drept al bătrânului Nistru sub zidul cetății Hotinului din reg. Cernăuţi, Ucraina, din nou au sosit mii de vizitatori. De data aceasta pe toţi turiştii - amatori de istorie i-a adunat nu tradiționala «Bătălie a națiunilor», care în 2012 a migrat în Polonia, ci Festivalul Istoric International «Hotinul medieval» de lupte medievale corp la corp cu participarea cavalerilor în zale şi armuri din mai multe ţări. Spre regret ca şi în anii precedenți Romania şi Republica Moldova nu au fost reprezentate de nimeni,de parca in istoria lor Hotinul nici nu a existat.
Între turnul Iașului şi cetate printre ruguri arzânde sunt amplasate corturi ale diferitor tabere militare cu drapele de toate neamurile! Locuitorii corturilor, în totalitate, sunt îmbrăcaţi în vesminte din evul mediu – costume istorice si armuri medievale autentice, realizate de meșterii de arme moderni. Anul acesta pe lângă luptele prin full-contact între echipele înarmate de infanteriști, trageri cu arcul şi aruncarea de suliţe, concursul de costum istoric, a fost antrenată cavaleria la turnirul cavaleresc şi a fost improvizat chiar asaltul zidului cetăţi.
Vezi mai jos materiale foto şi video de la această manifestare realizate de Nicolae Hauca. Festival Internaţional cu colorit medieval la Hotin Pe teritoriul Rezervaţiei de istorie şi arhitectură de stat „Cetatea Hotinului” s-a desfăşurat primul Festival Internaţional de istorie „Hotinul medieval”. Programul festivalului a inclus lupte cu participarea a peste o sută de oşteni din Ucraina şi Rusia, asaltul cetăţii, dansuri medievale, turneul arcaşilor, diferite show-uri şi muzică etno-rock. Directorul Rezervaţiei, Liubomir Mihailina, a menţionat că pentru prima dată la Hotin a avut loc un program cu participarea cavalerilor pe cai. Spectatorii au avut posibilitate să vadă oşteni în echipament din perioada Rusiei Kievene şi de pe timpurile Hoardei de Aur. Şeful Administraţiei Regionale de Stat Cernăuţi, Myhailo Papiev, a dat asigurări că Festivalul Internaţional „Hotinul medieval” se va desfăşura în fiecare an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu