Ascultă Online Radio Cernăuți

27 feb. 2014

Lansarea cărţii electronice „Povestea Moldovei" la Cernăuţi


”Povestea Moldovei”—  un Mărțișor deosebit la Cernăuți
În ziua de 1 Martie curent la sediul Societății pentru cultură românească ”Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți a fost lansată cartea „Povestea Moldovei" (de la paleolitic până în perioada post comunistă) autor al căreia este Bogdan Puşcaşu, City Manager al orașului Piatra Neamţ.  Lucrarea este editată în format electronic, sub formă de public e-book (free), pentru a putea fi găsită, descărcată şi transmisă uşor.
La lansare au fost prezenți profesori școlari și universitari, scriitori, istorici și ziariști.
Câte un cuvânt de salut către oaspetele de la Piatra Neamț și cei adunați la lansare au rostit Vasile Bâcu, președintele Societății pentru cultură românească ”Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți și doamna Eleonora Moldovan, Consul general al României la Cernăuți.
Oferindu-i-se cuvântul autorului cărții, domnia sa a explicat că pe parcursul mai multor ani a adunat  fapte inedite, hărţi şi documente despre Moldova istorică. Bogdan Puşcaşu nu este istoric de profesie şi nici n-are vreun doctorat în domeniu, este economist și finanțist, iar acum administrează municipiul Piatra Neamț.  El a mai declarat că, dacă manualele şcolare au unele lucruri lipsă, atunci el este bucuros de a spune lucrurilor pe nume. „Am simţit că pentru copiii mei este important să cunoască aceste lucruri", a subliniat autorul.
”Nu aștept numai ecouri pozitive, accept orice fel de critică din partea profesioniștilor. Eu mă bucur foarte mult că cineva o citește și dacă își dă cu părerea deja nu am muncit în zadar”, — a mai precizat autorul cărții.
Lucrarea conține întreaga perioadă a istoriei Țării Moldovei: de la paleolitic până în prezent. În carte sunt prezentate texte, imagini, surse, documente, hărţi mai puţin cunoscute. Bogdan Puşcaşu a spus că ”e un manual pentru şcoală, pentru copii, în care se găseşte istoria acestei provincii". Cineva spunea că cea mai frumoasă poveste este istoria. Poate de aceea Pușcașu și-a întitulat lucrarea ”Povestea Moldovei”, care de fapt e un titlu mai atractiv pentru copii, dar și de ce nu pentru specialiștii în materie și pur și simplu pentru ibitorii de a citi.
Nicolae Șapcă.
Foto Nicolae Hauca, Euromedia
Adresa cărţii: http:www.scribd.com/doc/208678982/Povestea-Moldovei, http://www.bookyards.com/en/member/page/bpuscasu

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Sâmbătă, 01 martie 2014, în sediul  Societatii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi, (Piaţa Centrală, 9) a avut loc lansarea cărţii electronice „Povestea Moldovei".
   Autorul Bogdan Puşcaşu, City Manager din Piatra Neamţ, declară că timp de 5 ani a adunat date, fapte inedite, hărţi şi documente despre regiunea istorică Moldova, într-o lucrare digitală, intitulată simplu: „Povestea Moldovei" (de la paleolitic până în perioada post comunistă).
    Moderatorul manifestării dl. Vasile Bâcu, preşedintele  Societăţii pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi,  a  oferit  cuvântul dnei Eleonora  Moldovan,  Consulul  General la Consulatul general al Consulatul  general al României  Cernăuți. **********************************
  
**************************************


************************************************************************

 Potrivit autorului, lucrarea arată ca un manual şcolar (cu multe imagini), tocmai pentru a fi mai uşor parcursă de tineri. Din acelaşi motiv, este publicată în prima fază doar on-line, sub formă de public e-book (free), ca să poată fi gasită, descarcată şi transmisă uşor. „Am înţeles că dincolo de viata publică exista şi o responsabilitate individuală, că există proiecte profesionale dar şi proiecte de suflet şi probabil veţi fi de acord că reconstituirea şi prezentarea cu voce tare a adevărului este unul dintre cele mai bune lucruri pe care-l putem face pentru cei care (deşi fără nici o vină) au avut de suferit dar şi pentru generaţiile ce urmează", declară Bogdan Puşcaşu.
Cartea este  publicată on-line si  poate fi descărcată  gratis de pe site-ul:

Foto si   video de Nicolae Hauca 

3 comentarii:

  1. Azi la Casa N.Titulescu din Bucuresti a fost o dezbatere amplă pe Tema - Ucraina Fierbe, la care au participat specialişti din Sistemul de Apărare, reprezentanţi ai Societăţii Civile, ex ambasadori şi alţi oameni interesaţi de ceea ce se întâmplţ vizavi Casa Noastră - România.

    RăspundețiȘtergere
  2. lansare Povestea Moldovei
    От кого: Bogdan Puscasu
    Кому: haucanicolae@gmail.com

    Buna ziua !
    Va multumesc pentru postarile de pe blog si youtube, sper sa mai avem ocazia de a colabora si in viitor.
    Asa cum v-am promis, va transmit in atasament lucrarea, pentru a putea fi up-load-ata in arhiva virtuala
    a site-ului administrat de dvs.
    Dupa ce imi veti transmite adresa unde poate fi gasita (url-ul), eu voi indica aceasta adresa tuturor celor
    din Bucovina care isi manifesta interesul pentru acest studiu sau intreaba de unde pot sa descarce PDF-ul.
    Daca treceti prin zona Neamtului, nu ma ocoliti, doar sunati-ma in prealabil. Numai bine si success in ceea
    ce faceti.
    Bogdan Puscasu,
    City Manager Piatra Neamt
    Tel 004 0723 209 208

    RăspundețiȘtergere