Ascultă Online Radio Cernăuți

25 sept. 2015

Românii din Cernăuţi duc dorul teatrului românesc

Fotoreportaj și materiale   video  de Nicolae HAUCĂ

Teatrului “Olga Kobâleansca” din oraşul Cernăuţi cu greu a făcut faţă solicitărilor publicului spectator din nordul Bucovinei care au venit în această seară într-un număr impresionant de mare pentru a se întâlni cu actorii teatrului botoşănean “Mihai Eminescu”.
Elevi şi studenţi, învăţători şi profesori, scriitori şi jurnalişti, întreaga intelectualitate românească din regiunea Cernăuţi s-a adunat în această seară în inima bătrânului oraş pentru a urmări un spectacol de o frumuseţe rară, prezentat publicului cernăuţean în dulcele grai românesc. E vorba de un proiect realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani,  Consiliului Municipal şi Primăriei Municipiului Botoşani. Actorii din Botoşani au înscenat piesa “Ivan Turbincă” după Ion Creangă, reuşind să creeze o atmosferă bine dispusă în mijlocul spectatorilor cernăuţeni. Coregrafia spectacolului a aparţinut Victoriei Bucun, iar scenografia lui Mihai Pastramagiu. Spectacolul a fost pus în scenă de Ion Sapdaru.
Aplauze, flori şi lacrimi de bucurie. Toate acestea au demonstrate cât de mult duc dorul  românii din nordul Bucovinei teatrului românesc, absenţa căruia se face tot mai simţită.
BucPress.eu










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu