Ascultă Online Radio Cernăuți

25 dec. 2015

De Ajunul Craciuniului, la Consulatul General al României la Cernăuți 2015



 


De Ajunul Craciuniului, la Consulatul General al României la Cernăuți a răsunat colindul drag și sfânt, interpretat de românii din Regiunea Cernăuți! 

Cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului vă adresez calde urări de sănătate, pace și prosperitate.
Fie ca bucuria Crăciunului să ne însoțească pe toți, în familie, alături de cei dragi, regăsind frumusețea tradițiilor noastre, și să ne aducă încredere, generozitate și puterea de a face binele.
Crăciun fericit! 


Bucovinenii ne-au convins ca tradiția Sfântului Crăciun s-a păstrat în formă autentica, bucuria Nașterii Speranței și Credinței de Crăciun să ne călăuzească pe parcursul anului 2016!
La mulți ani!

Eleonora Moldovan, consul general al României la Cernăuți.













Asociația Cadrelor Didactice de Origine Română din Ucraina a adus la Consulat vestea nașterii lui Isus Hristos! 









Colindătorii de la Mahala, raionul Nouă Suliță, împreună cu doamna Primar Elena Nandris, ne-au adus în dar colindul autentic de Mahala.







Corul bisericesc de la Biserica din Priscăreni, raionul Hliboca, împreună cu părintele I. Banilean, ne-au adus prin colind bucuria Sfintelor Sărbători de Crăciun.







Elevii și profesorii de la Școala Medie Patrautii de Jos, raionul Storojineț, împreună cu primarul satului și directorul școlii ne-au interpretat din tradițiile strămoșești de Crăciun, moștenite și păstrate cu sfințenie!.



Elevii și profesorii de la cele patru școli cu predare în limbă română din orașul Cernăuți ne-au adus vestea nașterii Pruncului.





Studenții de la Catedra de Filologie Romană a Universității Naționale din Cernăuți, împreună cu dna dr.prof.univ Lora Bostan au colindat la Consulat.




LORA BOSTAN; A fost o zi blagoslovită de Bunul Dumnezeu cu linişte, pace, bucurie şi cântece îngereşti. Ne-am simţit ca într-o familie unde domină armonia şi bunătatea. Mulţumim Consulatului General al României la Cernăuţi pentru aceste clipe frumoase.Crăciun Fericit!!!








Copii, profesorii, părintii Școlii de Arte din Cernăuți, conduși de dl. Iurie Levcic, au venit cu plugușorul la Consulat!


Ne-au colindat și studentii și profesorii de la Catedră de Muzică din cadrul Universității Naționale din Cernăuți români și ucraineni.



Și doamna Nelia Malco ne-a onorat cu un tradițional colind 

din Bucovina!

SURSA: https://www.facebook.com/eleonora.moldovan.18?fref=pb&hc_location=profile_browser 

Fotoreportaj  și video realizate de Nicolae Hauca 

Mai multe fotografii vezi  aici:
https://www.facebook.com/nicolae.hauca/media_set?set=a.10204962003881387.1073742120.1579975698&type=3&notif_t=like 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu