Ascultă Online Radio Cernăuți

21 iun. 2016

PAGINI DE ISTORIE ÎN VECI SÂNGERÂNDĂ

FOTOREPORTAJ și materiale  video  de Nicolae Huaca 

VEZI   19  VIDEO  AICI:

 Conferinta: 28 iunie 1940 în istoria Bucovinei
La organizarea aceteia conferinţe, conducerea  Centrului nostru cultural  a colaborat cu diverse asociaţii, fundaţii şi instituţii cu care avem încheiate  parteneriate, printre care se numără şi  Fundatia Fratii Golescu pentru românii de pretutindeni din Bucureşti.
În faţa publicului  au conferențiat:
1. dr. Ion Constantin, cercetător asociat la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului - Academia Romana
           Titlul comunicării : Problema Bucovinei între semnarea anexei secrete a Pactului Molotov-Ribbentrop din 23 august 1939  și nota ultimativa sovietică din 26 iunie 1940
       2. dr.Mihai Nicoale, avocat al Baroului Bucuresti.
 Titlul comunicării: Anexarea Bucovinei, Ținutului Herța și a Basarabiei prin prisma dreptului internațional.
          Conferinţa a avut loc sâmbătă, 25 iunie, începând cu ora 10.00 la sediul Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi.  
                                                                         Direcţia Centrului  ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


 

O lecţie de istorie românească la Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuţi

Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din oraşul Cernăuţi a fost sâmbătă, 25 iunie 2016, gazda conferinţei ştiinţifice „28 iunie 1940 în istoria Bucovinei”.
La organizarea Conferinţei respective, conducerea Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” a colaborat cu diverse asociaţii, fundaţii şi instituţii cu care are încheiate parteneriate. Însă, partenerul principal de această dată a fost  Fundația „Frații Golescu” pentru românii de pretutindeni din Bucureşti.
În deschiderea conferinţei, domnul academician Vasile Tărâţeanu, directorul Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” a menţionat în discursul său în faţa profesorilor de istorie, jurnaliştilor şi elitei intelectuale româneşti din nordul Bucovinei despre semnificaţia zilei de 28 iunie în istoria Bucovinei şi a românilor de pretutindeni, referindu-se la evenimentele importante care au avut loc pe parcursul anilor în viaţa comunităţii româneşti din Ucraina şi din lume.  

În discursul său domnul  dr. Ion Constantin, cercetător asociat la Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului - Academia Română s-a referit în discursul său la problema Bucovinei între semnarea anexei secrete a Pactului Molotov-Ribbentrop din 23 august 1939  și nota ultimativa sovietică din 26 iunie 1940”, iar domnul dr. Mihai Nicoale, avocat al Baroului Bucuresti a prezentat comunicarea: „Anexarea Bucovinei, Ținutului Herța și a Basarabiei prin prisma dreptului internațional”.
Această conferinţă ştiinţifică a fost o adevărată lecţie de istorie pentru cei prezenţi şi interesaţi de trecutul nu prea îndepărtat al Bucovinei, Ţinutului Herţa şi nordului Basarabiei. Cei prezenţi la conferinţă şi-au spus părerile pe marginea zilei de 28 iunie 1940, astfel discuţiile şi dezbaterile au durat câteva ore.
BucPress.eu















                         















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu