Ascultă Online Radio Cernăuți

10 mar. 2017

Anatolii Griţenko la Cernăuți: Cea mai mare ameninţare pentru Ucraina, alături de Putler, sunt oligarhii din interiorul ţării



VEZI 11 VIDEO AICI:

https://www.youtube.com/watch?v=NIS6yw-qisc&list=PLOQqVtnkhWmjTd84oX3qKECMoljrK1ATc


Astăzi, la un miting organizat în centrul Cernăuţiului cu prilejul comemorării genialului poet Taras Şevcenko, fostul ministru ucrainean al Apărării şi liderul partidului "Atitudine civică”, Anatolii Griţenko împreună cu fostul președinte georgian Mihail Saakașvili  au declarat despre problemele-cheie existente în statul ucrainean. Mitingul a avut loc în Piața Centrală a urbei cernăuţene lângă monumentul Kobzarului -  informează molbuk.ua.
“Voi reaminti că Maidanul Revoluţiei de la Kiev a început lângă monumentul lui Taras Şevcenko. De acolo au pornit sutele şi miile de protestatari împotriva regimului Ianikovyci, și aceasta este simbolic… Acum suntem toţi împreună, deoarece înţelegem că actuala conducere împinge ţara spre prăpastie.  Trebuie să depunem eforturi pentru a schimba ţara. Ne dorim, ca şi Taras Şevcenko, o altă Ucraină pentru noi. Cea mai mare ameninţare pentru ţară, alături de Putler este oligarhatul corupt, care a paralizat totul şi dictează tuturora”, - a spus Griţenko.
“Am câteva întrebări… Prima: rog să ridice mâna cel care crede că în rezultatul reformei judiciare efectuate va putea să meargă în instanța noastră fără mită pentru a-şi apăra drepturile sale?”, - s-a adresat mulţimii Griţenko şi numai un cernăţean a ridicat mâna.
“Vă urez succes. A doua întrebare: cine încă mai crede că președintele Poroșenko, așa cum a promis, va rupe coloana vertebrală a corupției? Nu mai sunt astfel de persoane”, - a constatat liderul partidului “Atitudine civică”
“A treia întrebare: în cazul unor alegeri, va vota electoratul din Cernăuţi şi Bucovina pentru Poroşenko şi Blocul lui Petro Poroşenko” – a întrebat politicianul.  “Niciodată” – a răspuns  o femeie.
“Noi respectăm instituția prezidenţială, dar, din păcate, nu putem respecta un astfel de președinte. Deoarece cuvintele-cheie sunt off-shore, fabrica Lipeţk, comerțul cu sânge”, - a spus Anatolii Griţenko.
În discursul său, fostul președinte georgian și fostul șef al regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili a subliniat faptul că principala problemă a Ucrainei sunt oligarhii, clanurile oligarhice, împotriva cărora nu se duce lupta.
BucPress
FOTO   SI  VIDEO DE  NICOLAE HAUCA

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu