Ascultă Online Radio Cernăuți

23 mai 2017

„Documenta Bucovinae Historica” - 2017.




VEZI 18 VIDEOCLIPURI AICI:
https://www.youtube.com/watch?v=q4h0xtErqkE&list=PLOQqVtnkhWmjIEulPkbaa9PPHxTSrCX6n

În ziua de 27 mai 2017, începând cu orele 15.00 în incinta sălii „București” a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” (str. Kobyleanska, 9)  s-a desfășurat o sesiune științifică deosebit de interesantă, întitulată „Documenta Bucovinae Historica”.
Ea a  avut  loc în baza  unui Protocol de Colaborare, încheiat între Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți și Institutul „Bucovina” al Academiei Române în urma căruia are de căștigat  toată lumea,  deoarece el prevede organizarea în comun a multor manifestări de ținută academică, menite să contribuie la lărgirea orizontului cultural și științific al populației românești din regiunea noastră. 
În cadrul ei au fost susținute câteva referate, prezentări de carte ale cercetătorilor rădăuțeni, precum și ale colegilor lor cernăuțeni.
Au fost prezenți profesori  de istorie, de geografie, profesorii de limba și literatura română, studenți  și elevi din clasele superioare, reprezentanți  ai mijloacelor mass-media de limba română din regiunea Cernăuți.

Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți
FOTOREPORTAJ  ȘI MATERIALE  VIDEO DE NICOLAE HAUCA




















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu